Victor Borkent

trompettist, muziekdocent en arrangeur

 
 

Victor Borkent is natuurlijk niet voor niets trompettist geworden: hij houdt van trompet spelen en dat doet hij al vele jaren in een groot aantal bands en orkesten. Hij draagt zijn enthousiasme bovendien graag op anderen over. Het grote aantal tevreden leerlingen dat hij in zijn lange carrière als docent heeft mogen begeleiden is daar het levende voorbeeld van!


Victor studeerde in 1985 af aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag als uitvoerend musicus trompet en jazz pedagogiek.


In de jaren daarop heeft hij zijn muzikale bijdrage aan een groot aantal orkesten geleverd, zoals het Glenn Miller Revival Orchestra, La Pat, Hang On To Your Hat, The Strangers , Zampano, Salsa de Amsterdam, Orchestra Sonora and Latin Blue.


Bovendien was hij solist bij het koor The Dutch Voices, het New Londen Choral van Tom Parker, Bill Baker’s Big Band, T.O.M., mariachi-orkest Los Gravilanes, het ‘Ebony-Ensemble’, Orchesta Glenn Weisz, Marabunta en Salsa Orchestra Paysa.

Victor was te bewonderen als trompettist en solist bij het Highlight Jazz Orchestra.


Victor speelde met Greetje Kauffeld, Rachel Gould, Bart van Lier, Toon Roos, Benny Baily, Ferdinand Povel, Ruud Breuls, Ed Neumeister, Jean 'Toots' Tielemans, Oscar Harris, Max Nijman, Mighty Sparrow, Eddie Floyd en vele anderen.


Naast zijn werk in bands en orkesten is Victor een ervaren studiomuzikant. Je kunt hem bij diverse documentaires en reclames horen spelen. Ook de sfeer van films als Terug naar Oegstgeest, Loos en Vals licht worden in belangrijke mate bepaald door de muzikale bijdragen van Victor Borkent.


Met zijn eigen jazzformatie ‘Vic’s!’ zorgt Victor voor zijn eigen specifieke geluid. Vic's! Kent diverse samenstellingen en dat geeft hem de gelegenheid zijn eigen composities en arrangementen precies zo uit te voeren als hij in gedachten had. Creativiteit in zijn uiterste vorm.


Van 1986 tot 2013 was Victor trompetdocent en ensembleleider aan de het Koorenhuis te Den Haag. Hij gaf les op het Koninklijk Conservatorium in Den Haag,  de muziekschool in Utrecht en was bandcoach op TU in Delft.


Victor is sinds 1995 werkzaam bij muziekvereniging ‘St. Caecilia’ in Voorburg. Bij deze vereniging verzorgt hij de trompetlessen en geeft hij leiding geeft aan het kinderorkest ‘Small Time Big Band’ en de bigband ‘Straight Life’.


De jongerenbigband van de VHJO (Vereniging Hofstad Jeugd Orkest) staat sinds 2010 onder zijn leiding.


Vanaf 2013 is Victor verbonden aan de Jazzschool Den Haag en de Muziekacademie Den Haag.


 

Bio

HomeWelkom.htmlWelkom.htmlshapeimage_2_link_0

Bio

DownloadsDownloads.htmlDownloads.htmlshapeimage_3_link_0